Укупно приказа странице

субота, 6. август 2011.

Prvi dani u Vegasu


Kao što to u većini slučajeva biva, treći pokušaj uglavnom bude srećan.

Tako bješe i u našem slučaju! Odmah se ispostavilo da je naša odluka da nastavimo sa traženjem boljih uslova u USA bila opravdana jer je ono što smo pronašli u Vegasu zaista moglo da se opiše kao prava SREĆA :-)



Stanje koje nas je dočekalo je teško opisivo i odmah smo morali da se zapitamo: Šta nas je to i ranije spriječavalo da krenemo put Vegasa?! 

Stan u kojem smo bili smješteni je bio dio jednog tipično Američkog stambenog kompleksa u koji se moglo ući jedino preko kartice ili šifre. Bio je okružen visokom gvozdenom ogradom i zidinama tako da je pružao apsolutnu sigurnost. Stan je bio ogroman i izuzetno luxuzno opremljen sa svim spravama koje vam padnu na pamet. Milica je prosto obožavala ogromnu mašinu za sudove u koju je mogao opušteno da se ugura kompletan inventar kuhinje nekog restorana srednje veličine. Ipak, ono što se nama najviše dopalo jeste rekreacioni centar sa teniskim terenima, terenima za odbojku na pijesku i naravno ogromnim bazenom sa đakuzijem, teretanom i saunom. Znači pomisao na Alabamu i PCB nam se već prvog dana u Vegasu činila kao neki ružan san koji je (eto) nekako malčice duže trajao :-)
Poslodavci su bili ekipa Izraelaca koji su skontali načine da maksimalno iskoriste pogodnosti koje pružaju zakoni Nevade i istovremeno pokupe onaj višak para koje turisti potroše mimo kockanja. Bilo je jasno da je u tom biznisu samo pitanje priče i načina na koji ćete turistima objasniti da je bolje da umjesto na kockanje novac potroše na neku interesantnu stvarčicu. Iz Vegasa se svakako niko ne vraća punih nego isključivo praznih džepova i gorkog ukusa u duši. Ipak, "šljakanje" u Vegasu je dio neke druge priče...

Mi smo u startu dobili 3-4 slobodna dana (kakav dobar potstrek) kako bismo doooobro napunili baterije pred naporan rad. Slobodno vrijeme smo iskoristili na najbolji mogući način - kroz cjelodnevni odmor na zenbasu i noćne šetnje kroz čudesni grad. Prejaka je stvar bila to što je svaki stan u komleksu raspolagao autom tako da smo mogli da se điramo do mile volje :-)




Uvijek se sa radošću sjetim tih prvih par dana u Vegasu...

Нема коментара:

Постави коментар