Bješe to u naših prvih par dana zajedničkog boravka u Ameraji :-) Rasporedi nas matori Kazahtanac Davron (ili bješe Gruzin...ko će ga znat) na šljaku u Anđelovu Kuću Bifteka (il' ti Steak House)! Glavni Manager (insistirao je da ga zovemo "Glavni") nam je bio opaki 1,52m visoki Vijetnamac. Nije mi jasan razlog njegove pretjerane okrutnosti prema svm zaposlenim ali je prema meni nekako uvjek bio fin (sigurno zbog mog suptilnog osmjeha). Uglavnom, bješe tu zaposlena i nekolicina drugih evropskih drugara (čitati Ukrainaca) pa je zaista bilo veselo...
Ipak, svi smo u prvi mah bili u najmanju ruku šokirani menijem. Mili Bože, ja sam prije tog restorana bio u totalnom ubjeđenju da je Biftek zapravo samo jedna vrsta klope (mesa)?! Kakvo li je to bilo dugogodišnje neznanje... Znači toliko mesa na jednom mjestu - to vam je da vegetarijanci odmah dignu oružanu revoluciju! I ja sam u prvi mah počeo da razmišljam o tome da postanem vegetarijanc (doduše tek jedan kratki "MAH"). Recimo, za "T-bone" sam bio ubijeđen da je rezultat preeebujne mašte ljudi koji su pravili crtane filmove o hranjenju lavova u kavezima. Na moje zaprepašćenje...pomenuta komadina mesa je bila pravi specijalitet! Svako malo pa neki debeli kamiondžija naruči T-bone. Inače, za čitavih $30,29 koliko komad košta - bolje vam je da ništa ne ostavljate u tanjiru...što je na žalost nemoguće jer je težina istog bezmalo 1kg!..
Inače, moje radno mjesto je bilo na roštilju koji je gledao direktno na ulaz. To je bila prilično interesantna stvar jer su svi gosti nemilice hrlili da zavire kako se to zapravo peče Medium Rare Filet Mignon?! Puno vatre, mnogo dima i hrpa mesine na sve srane :-))) Eeee sada, ako biste se slučajno zeznuli i isporučili "Medium" umesto "Medium Rare"...mušterija bi se odmah požalila. Pa ondak teško vama :-)))
Na koji način ga tačno prepoznaju i razvrstaju, za deset dana šljake nisam uspio skontat....
Sve u svemu, bješe to interesantno (i kratko) iskustvo...
E da, ako biste nekada bili u prolazu, slobodno posjetite http://www.angelos-steakpit.com/ siguran sam da će vam se dopasti...
Bis zum nächsten Mal, Tschüs
Cast mi je da prvi bacim neki koment.. :)
ОдговориИзбришиSto se tice ovih steak-ova.. Da li musterije to stvarno mogu da prepoznaju ili se samo foliraju i prave pametni,ne znam. A u kuhinji ih vrlo lako razvrstavaju,tj pripremaju. Jednostavno koriste stopericu i peku ga koliko treba,u zavisnosti kakav je porucen.
Hm Štoperica...konstruktivna dosjetka :-) He-he, ipak se ne sjećam da smo i u "Anđelovom grilu" nešto slično koristili...više je bilo tipa:"mmmm, ovaj je zreo za Medium Rar - SKIDAJ GA" :-)))
ОдговориИзбришиPa sad.. ima raznih metoda... Siguran sam da ima i situacija kada se kuvar zaprica sa koleginicom pa mu zagori malo... Onda posle konobar ubedjuje musteriju kako je narucila "well done" :P
ОдговориИзбришиDa :-)))
ОдговориИзбриши